Onze voorstellingen


Er zijn voorstellingen voor de groepen 1 t/m 8. Hieronder staan de mogelijkheden. Zit het thema waar jullie een voorstelling over willen er niet bij? Geef dat dan door en wij gaan ermee aan de slag! 
Elke voorstelling die wij maken is maatwerk. Vooraf gaan wij graag met u in gesprek over de wensen van de school en de thema’s van de klas.

Openbare Geheimen NIEUW!!!
 Dit is een voorstelling speciaal voor de groepen 7 en 8. Een geheim delen op Instagram of via WhatsApp hoe handig is dat eigenlijk ? Tijdens de voorstelling krijgen de leerlingen te zien wat de invloed kan zijn van sociale media op iemands leven. Ook bij dit theaterstuk gaan we na afloop met de leerlingen aan de slag.We gaan scenes opnieuw spelen en interactief ontdekken wat ze zelf ‘goed of niet goed’ vinden. Deze voorstelling duurt ongeveer een uur. We spelen het stuk in 20 minuten, waarna we met de kinderen aan de slag gaan.

Kanjer in beeld (Klik hier voor de poster)
In deze voorstelling laten wij aan de hand van korte scenes zien, waar alle petten voor staan. Het publiek krijgt de kans te reageren en tips te geven, waarna de scene nog eens wordt gespeeld. Deze voorstelling is geschikt om kinderen of ouders te laten kennismaken met de Kanjertraining. Kanjer in Beeld is ook geschikt om in te zetten in een Kanjerweek als opfrisser, of tijdens een ouderavond.
Deze voorstelling duurt een uur en is geschikt voor alle groepen. Vanwege de interactie met de kinderen spelen wij deze voorstelling voor kleine groepen (bij voorkeur één klas) en van dezelfde leeftijd.

Kanje'r Bij Horen? (Klik hier voor de poster)
Kanje’r bij horen? is een toneelstuk over het thema erbij horen. Vier meisjes, Zara, Eva, Guusje en Eleonora worstelen ieder op hun eigen manier om een onderdeel van hun groep te kunnen zijn. Het is een voorstelling waarbij kinderen worden uitgenodigd om mee te praten en mee te doen over dit thema. De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Het bestaat uit een toneelstuk van twintig minuten, waarna we met het publiek en de spelers interactief aan de slag gaan. Deze voorstelling is bedoeld als interventiemiddel voor één klas. Geschikt voor de groepen 5 t/m 8.

Samen Theater Maken
 Stelt u zich eens voor; een aantal kinderen van uw school bedenken, maken en spelen een voorstelling. Een voorstelling die gaat over de gedragingen van de petten van de Kanjertraining. Over meelopen, verlegen doen, de baasspelen, grappen uithalen en natuurlijk over vertrouwen, samenwerken en respect. 
Een voorstelling die voor de hele school gespeelt wordt, die indruk maakt en ontzettend leuk is om naar te kijken!
Nu bij het Kanjertheater te boeken een voorstelling voor en door uw leerlingen.
We gaan een dagdeel aan de slag met een groep leerlingen. We bedenken, oefenen een voorstelling over de gedragingen van de Kanjertraining en wat ze zelf (her)kennen in de klas. 
De voorstelling wordt op een ander moment opgevoerd voor de leerlingen van de school. De voorstelling is een mooie opstap om situaties bespreekbaar te maken, om het ‘kanjer-gebeuren’ weer even op te frissen en het aandacht te geven binnen de school.