Onze voorstellingen

Dit zijn de voorstellingen die het Kanjertheater maakt voor de groepen 1 tot en met 8:

  • Openbare geheimen:  de invloed van sociale media, bedoeld voor groep 7 en 8,
  • Ik wil erbij horen!: het bij een groep horen, voor de groepen 5 tot en met 8,
  • Kanjer in beeld:  de uitleg van het kanjerpettenmodel, keuze uit een interactieve of niet-interactieve variant. Voor onderbouw en middenbouw,
  • Ik wil het weten!:  over seksuele vorming, vanaf groep 3,
  • Samen Theater Maken: een voorstelling door en voor kinderen over de gedragingen van de kanjerpetten. Voor de groepen 1 tot en met 8.
  • Maatwerk: voor al uw andere theaterwensen

Staat het thema waar jullie een voorstelling over willen er niet bij? Geef dat dan door en wij gaan ermee aan de slag! Elke voorstelling die wij maken is maatwerk. Vooraf gaan wij graag met u in gesprek over de wensen van de school en de thema’s van de klas.

Openbare geheimen

Invloed van sociale media
Dit is een voorstelling speciaal voor de groepen 7 en 8. Een geheim delen op Instagram of via WhatsApp;  hoe handig is dat eigenlijk?
In deze voorstelling maken we kennis met twee goede vriendinnen Lieke en Pip. Zij zijn allebei op hun eigen manier op social media actief en dat gaat niet altijd even doordacht. De leerlingen krijgen te zien wat de invloed kan zijn van sociale media op iemands leven.
Na een voorstelling van ca. 20 minuten gaan we met de leerlingen in gesprek. We gaan samen met de kinderen scènes bespreken en opnieuw spelen om met elkaar te ontdekken wat ze zelf handig of niet handig vinden.

Ik wil erbij horen!

 Wat doe je om erbij te horen?
‘Ik wil bij horen’ is een toneelstuk over het thema erbij horen. Vier meisjes, Zara, Eva, Guusje en Eleonora worstelen ieder op hun eigen manier om een onderdeel van hun groep te kunnen zijn. Het is een voorstelling waarbij kinderen worden uitgenodigd om mee te praten en mee te doen over dit thema.

De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Het bestaat uit een toneelstuk van twintig minuten, waarna we met het publiek en de spelers interactief aan de slag gaan.

Deze voorstelling is bedoeld als voor één klas. Geschikt voor de groepen 5 t/m 8. 

Kanjer in beeld

Kennismaken met of opfrissen van het Kanjerpettenmodel
In de voorstelling laten we zien waar alle petten voor staan. Deze voorstelling is geschikt voor in een Kanjerweek, om ouders te laten kennismaken met de petten tijdens een ouderavond, of het kennismaken met of opfrissen van de Kanjertraining. Deze voorstelling is bedoeld voor onderbouw en middenbouw.

Kanjer in Beeld kent twee varianten. 
De interactieve variant is geschikt voor kleinere groepen kinderen of ouders. Hier spelen we korte scènes met behulp van de petten, en laten we kinderen de scènes overspelen, met tips uit het publiek. 
De niet-interactieve voorstelling is een doorlopende voorstelling van ca 45 minuten, waarin alle petten op een speelse wijze langskomen. Deze variant is er voor de onderbouw.

Wij zijn jarenlang werkzaam (geweest) als Kanjertrainer, dus onze expertise op gebied van de Kanjertraining is groot.

Ik wil het weten!

Seksuele vorming
Voor deze voorstelling gaan we samen met 8 tot 10 leerlingen van de school één tot anderhalve schooldag aan het werk om een voorstelling te maken over seksuele vorming. 

Fiep is met haar grotere zus Suus alleen thuis. Fiep heeft allerlei vragen over seksuele vorming, waar ze iets over heeft gehad op school. Puber Suus ziet het niet echt zitten om haar zusje voorlichting te gaan geven. Daarom reikt ze haar allerlei handige  bronnen aan, zodat Fiep zelf kan zoeken naar antwoorden. De leerlingen vullen deze bronnen in, in hun spel.

De voorstelling die hieruit voortkomt, is gedeeltelijk interactief en kan (in meerdere keren) voor de hele school of voor ouders worden opgevoerd.

Samen Theater Maken!

Voor en door leerlingen
Stelt u zich eens voor: een aantal kinderen van uw school bedenkt, maakt en speelt een voorstelling. Een voorstelling die gaat over de gedragingen van de petten van de Kanjertraining. Over meelopen, verlegen doen, de baas spelen, grappen uithalen en natuurlijk over vertrouwen, samenwerken en respect. Een voorstelling die voor de hele school gespeeld wordt, die indruk maakt en ontzettend leuk is om naar te kijken!

We gaan een dag aan de slag met een groep leerlingen. We bedenken en oefenen een voorstelling over de gedragingen van de Kanjertraining en wat ze zelf (her)kennen in de klas. De voorstelling wordt op een ander moment opgevoerd voor de leerlingen van de school. Deze vorm is vooral gschikt om themaweken mee op te luisteren.

Maatwerk

U vraagt, wij spelen
Soms krijgen wij vragen van scholen of onderwijsorganisaties die buiten bovengenoemd aanbod vallen. Dit zijn voor ons de leukste opdrachten. Dagvoorzitters van een grote bijeenkomst. Een afscheidsvoorstelling voor een vertrekkende leerkracht door kinderen . Het opleuken van een themaweek. Bent u ook op zoek naar een theatrale aankleding van een evenement? Bel ons en wij denken graag met u mee!